Workshops 2018

Hieronder een beknopt overzicht van de workshops 2018. Uiteraard wordt deze bijgewerkt als er nieuwe informatie beschikbaar is.

Workshop 1

Meten aan en analyseren van CAN-bussignalen

Ook dit jaar zijn de technische trainers van Pico van de partij om namens AA-Equipment een leerzame workshop te verzorgen. Uniek daarbij is dat Pico, die nu een Roadshow houdt in de UK, het demonstratievoertuig naar Helmond laat komen. Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag met het in beeld brengen van CAN-bussignalen, uitzoeken wat het probleem is en referentiesignalen vergelijken. Kortom: Hoe breng je signalen in beeld? En is dit signaal goed of is er meer aan de hand?

Workshop 2

AA-Equipment

De inhoud van deze workshop wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Workshop 3

ACTronics

De inhoud van deze workshop wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Workshop 4

Diagnose aan een hybride/EV-voertuig

Naast een toenemend aantal hybride auto's in de werkplaats kun je in de toekomst ook EV's verwachten. Hoe ga je daarmee om in het geval van een storing? Tijdens deze workshop van Summa, verzorgd door Toon Bertens, ga je bijvoorbeeld aan de slag met het doormeten van een accupakket.

Workshop 5

Programmeren middels pass-thru

Wat pass-thru is en hoe het werkt weet je wellicht al, maar pas je het ook al toe? Tijdens deze workshop van GMTO helpt Martijn de Bruijn (oud-winnaar AMT Diagnose Boot Camp) je een stap verder. Je gaat zelf aan de slag met het herprogrammeren van enkele modules. Waar moet je dan op letten? Waar vind je de benodigde informatie? GMTO verzorgd twee actuele opstellingen.

Workshop 6

GMTO

De inhoud van deze workshop wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Workshop 7

Storingen aan luchtvering te lijf

DiagnosES heeft diagnoseapparatuurleverancier Autologic gestrikt om je meer te leren over de werking van luchtveringsystemen en het stellen van de juiste diagnose hieraan. Het luchtveringsysteem is namelijk helemaal niet zo complex, terwijl veel autobedrijven dikwijls een storing doorsturen naar een specialist of merkdealer. Zonde! Hou de omzet in huis en leer in deze workshop hoe je ogenschijnlijk lastige storingen zelf oplost.

Workshop 8

Storing in het aircosysteem

De specialisten van Denso, leverancier van vele technische onderdelen aan de autoindustrie, bereiden een workshop voor over een slecht werkend aircosysteem. Het is vervolgens aan jou en jouw teamgenoten de oorzaak te achterhalen. Wat de oorzaak is? Die gaan we natuurlijk nog niet vertellen, maar uiteraard kun je tijdens de workshop rekenen op de nodige tips en tricks van Denso. Hoe zoek je efficiënt naar de oorzaak? Welke metingen kun je of móet je doen? Zeker met het oog op de steeds duurder wordende koudemiddelen is een goede diagnose stellen in plaats van ‘even opnieuw vullen’ rendabel.

Workshop 9

Het nut en de werking van de controlemodule

Een storing in het airbagsysteem en de foutcode word je niet veel wijzer van. Is het die (beruchte) stekker onder de stoel? Het komt redelijk vaak voor dat deze moet worden doorverbonden of gesoldeerd. Maar waarom kan dit de oplossing zijn terwijl je geen draadbreuk meet? Heeft het te maken met een weerstandswaarde die te hoog is? En hoe meet de module de weerstand in de kabelverbinding en het totale circuit dan? Hans Jansen, trainer bij Innovam, geeft je inzicht in de monitoring techniek.Natuurlijk ga je zelf aan de slag. Zo ga je met variabele weerstanden aan de slag en meten met een oscilloscope.

Workshop 10

Summa College

De inhoud van deze workshop wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Partners

Locatie

Automotive Campus
Automotive Campus 30,
5708JZ Helmond
Tel: 0492 56 25 00
www.automotivecampus.com

Partner worden?

Accountmanager
Joost van Duin
joostvanduin@vakmedianet.nl
Telefoon: 088 - 5840 655

Contact

Heb je vragen over AMT Diagnose Boot Camp of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.